Pravno obvestilo

ZačetekPravno obvestilo

Božič Stanislava, Vesna Dravčbaher s.p. (v nadaljevanju lastnik spletne strani)
Cesta v Gorice 10b
1000 Ljubljana
ID za DDV: SI 81562691

Spletna stran: https://www.nogavicesiga.si (v nadaljevanju – spletna stran)
Kontakt za upravljanje z osebnimi podatki: Božič Zdravko / zdravko.bozic@telemach.net

Splošna določila

Ta dokument opisuje, kako obdelujemo in uporabljamo vaše osebne podatke in kako uporabljamo piškotke. Dokument občasno dopolnjujemo, vsebuje pa tudi navodila, kako se obrnete na nas, če imate vprašanja glede vaših osebnih podatkov.

Uporabnik oziroma obiskovalec spletne strani je seznanjen in se strinja, da je v celoti izključena kakršnakoli odgovornost lastnika spletne strani, ki bi lahko nastala kot posledica uporabe spletnih strani in (pod)strani, ki se nahajajo na spletnem naslovu “ www.nogavicesiga.si ”.

Lastnik spletne strani ne prevzema odgovornosti za pravilnost, resničnost ali popolnost objavljenih podatkov oziroma informacij in za morebitno škodo, ki bi nastala kot posledica posredne ali neposredne uporabe podatkov oziroma informacij na tej spletni strani ali spletnih straneh na katere so preusmerjene povezave (linki). Vsi uporabniki oziroma obiskovalci uporabljajo spletno stran na lastno odgovornost.

Lastnik spletne strani ne prevzema odgovornosti za posledice tudi v primeru, ko bi bili podatki, ki jih predstavlja na svoji spletni strani, uporabljeni izven konteksta besedila, napačno interpretirani, neupravičeno spremenjeni, izbrisani ali na drug način neuporabni. Prav tako je izključena kakršnakoli odgovornost lastnika spletne strani za škodo, ki bi utegnila nastati zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe spletne strani.

Uporaba piškotkov

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletno mesto, ki ga obiščete, pošlje brskalniku. Spletno mesto si lahko z njim zapomni podatke o vašem obisku, na primer izbrani jezik in druge nastavitve. Tako je lahko vaš naslednji obisk istega mesta bolj priročen in lažji. Piškotki imajo pomembno vlogo. Uporaba spleta bi bila brez njih znatno manj prijetna.

Piškotki nam pomagajo izboljševati učinkovitost spletne strani. Z nastavitvami v vašem brskalniku se lahko odločite ali boste piškotke sprejeli ali zavrnili. Če piškotkov ne sprejmete, nekatere spletne strani morda ne bodo prikazane pravilno ali pa vam ne bo omogočen dostop do vseh informacij ali funkcionalnosti spletnih strani. Piškotki nam pomagajo zagotavljati boljšo uporabniško izkušnjo obiskovalcev, saj omogočajo, da spremljamo katere strani ste obiskali in koliko časa ste se na njih zadržali. Tako lahko prilagodimo vsebino tako posameznih podstrani, kot spletne strani kot celote.

Piškotki ne vsebujejo informacij, ki bi vas lahko identificirali. Ravno tako nam piškoti ne dovoljujejo dostopa do vašega računalnika, ne razkrivajo vaših osebnih podatkov in se ne morejo uporabljati za zagon programov ali za prenos virusov na vaš računalnik.

Katere podatke zbira Google, na kakšen način jih uporablja, o varnosti podatkov in varovanju vaše zasebnosti si lahko preberete: http://www.google.com/policies/privacy/

Obvezni piškotki:

Začasni ali sejni piškotki: Začasni ali sejni piškotki bodo odstranjeni iz računalnika, ko zaprete vaš brskalnik (npr Chrome ali Internet Explorer). Ti piškotki pomagajo izboljšati delovanje in uporabnost naše spletne strani. Na primer, omogočajo, da zaznamo, ali lahko vaš brskalnik zažene majhne spletne programe (imenovane »skripte«), ki zagotavljajo dodatne funkcionalnosti spletne strani ali omogočajo, da se spomnimo kakršnih koli preferenc, ki ste jih nastavili (kot na primer velikost črk ali nastavitev jezika). Če imate račun in se prijavite na to spletno mesto, lahko nastavimo začasni piškotek, da ugotovimo, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in je zavržen, ko zaprete brskalnik.

Trajni piškotki: Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo v računalniku, ko zaprete brskalnik. Spletna stran jih uporablja za shranjevanje informacij, na primer vpisno ime in geslo, tako da se ni treba vpisati vsakič, ko obiščete neko mesto. Trajni piškotki ostanejo v računalniku približno 6 mesecev. Ko obiskovalci oddajo komentar na spletnem mestu, se zbirajo podatki, ki so prikazani v obrazcu za komentiranje, ter tudi naslov IP-ja obiskovalca in uporabniški niz brskalnika za pomoč pri odkrivanju neželene pošte. Če pustite komentar na naši spletni strani, se lahko odločite, da shranite svoje ime, e-poštni naslov in spletno mesto v piškotkih, tako da vam ni treba ponovno izpolniti podrobnosti, ko želite oddati nov komentar.

Google Analytics z anonimiziranim IP (Google Inc.)

Spletna stran lahko uporablja Google Analytics, da bi analizirali in bolje razumeli, kako uporabniki uporabljajo našo spletno stran. Orodje uporablja “piškotke”, ki so tekstovne datoteke na vašem računalniku, da zbere standardne informacije uporabe in informacije o vedenju obiskovalcev v anonimni obliki. Informacije, ki jih ustvari piškotek o vaši uporabi spletne strani (vključno z IP naslovom), je prenesena in shranjena na Googlovih serverjih v ZDA. Ti podatki se nato uporabijo za oceno obiskovalcev naše spletne strani in za pripravo statističnih poročil o dejavnosti na spletni strani. Google bo anonimiziral podatke, ki bodo bili poslani z odstranitvijo zadnjega dela vašega IP naslova pred shranjevanjem. Tretjim osebam ne bo dovoljen vpogled ali uporaba orodja za statistično analizo za sledenje in zbiranje osebno prepoznavnih podatkov obiskovalcev te spletne strani.

Analitični podatki se zbirajo za nedoločen čas. Analytics ne zbira ali shranjuje osebnih podatkov (ime ali naslov), tako da vas s pomočjo podatkov, ki jih shranjuje ni možno identificirati.

Google lahko podatke, ki jih zbira Google Analytics, prenese tretjim osebam, če to zahteva zakon, ali če tretje osebe obdelujejo podatke v imenu Googla. Google, v skladu s splošnimi pogoji Google Analytics, ne bo povezal vašega IP-naslova z drugimi podatki, ki jih ima Google.

Zbiranje Google Analytics podatkov oz. prejemanje piškotkov povezanih s tem lahko onemogočite v nastavitvah ob prvem obisku ali z nastavitvijo dodatka za vaš brskalnik – POVEZAVA https://tools.google.com/dlpage/gaoptout? Dodatek je primeren za večino brskalnikov (Internet Explorer, Google Chrome, Mozzila Firefox, Apple Safari,…)

Celotne splošne pogoje Google Analytics si lahko preberete na povezavi:
https://www.google.com/analytics/terms/us.html

Google Adwords

Google oglaševalski piškotki se uporabljajo z namenom identifikacije vaših interesov. S tem se zagotovi, da se vam na drugih spletnih straneh prikazujejo le oglasi v skladu z vašimi interesi. Brez piškotkov Google ne more slediti, koliko oglasov je bilo prikazanih in koliko klikov prejema določena oglaševalska akcija.

Piškotki ne shranjujejo identifikacijskih informacij – uporabljajo se zgolj za identifikacijo vašega brskalnika oz. naprave. V kolikor teh piškotkov ne dovolite boste izkusili ne ciljano (naključno) prikazovanje oglasov.

Piškotki se uporabijo za različne namene, da se na primer prepreči, da bi vedno znova videli isti oglas, da se zaznajo in preprečijo goljufije pri klikih ter da se vam prikazujejo oglasi, za katere je verjetneje, da vas zanimajo (npr. takih, ki so prikazani na podlagi spletnih mest, ki ste jih obiskali).

Spletna stran lahko uporablja oglaševalsko orodje Google remarketing, ki nam pomaga, da se naši oglasi prikazujejo ljudem, ki so že obiskali našo spletno stran in so tako že bili seznanjeni s storitvami našega podjetja. Kaj je Google remarketing (ponovno trženje), ter kako Google zbira podatke si lahko preberete tukaj:
https://support.google.com/google-ads/answer/7664943

Spletna stran lahko uporablja oglaševalsko orodje merjenje konverzij, ki nam pomaga, da na podlagi zbranih podatkov bolj učinkovito oglašujemo. Z sledenje konverzijam lažje ugotovimo, kako učinkovito kliki oglasov vodijo do dejavnosti obiskovalcev, kot so npr. nakupi, prenosi, prijave na prejemanje novic in podobno. Več o merjenju konverzij si lahko preberete na povezavi:
https://support.google.com/google-ads/answer/1722022?hl=sl&ref_topic=3119146

Preberite več o vrstah piškotkov, ki jih uporablja Google. http://www.google.com/policies/privacy/

Googlove oglase, ki jih vidite, lahko nadzirate z upraviteljem nastavitev za oglaševanje:
https://adssettings.google.com/authenticated?hl=en

Piškotki, ki so vezani na vtičnike

Piškotki te vrste so npr. gumbi družbenih omrežij, s pomočjo katerih vsebino »všečkate« ali delite s prijatelji na družbenih omrežjih. Spletna stran tako lahko uporablja piškotke omrežij Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn in piškotke podobnih družbenih omrežij.

Zavedati se morate, da ta družbena omrežja zbirajo informacije o vašem obnašanju na celotnem spletu, vključno s to stranjo. Predlagamo vam, da se seznanite z politiko zagotavljanja zasebnosti vsake izmed teh strani (omrežij), da pridobite vpogled v to, na kakšen način se zbirajo informacije o vaši dejavnosti na spletu, ter kako se lahko temu izognete.

Vdelana vsebina oz. vtičniki družbenih omrežij

Vsebina na tej spletni strani lahko vsebujejo vdelane vsebine (npr. videoposnetke – Youtube, slike – Instagram, ipd.). Vdelana vsebina z drugih spletnih mest se obnaša na enak način, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto. Družbena omrežja omogočajo spletnim mestom, da v svojo vsebino integrirajo njihove produkte – tako lahko uporabniki delijo vsebine s svojimi prijatelji (različni gumbi, kot so všeč mi je, deli vsebino, priporoči …). Vtičniki uporabljajo piškotke, da lahko družbena omrežja identificirajo svoje člane, ko ti pridejo na spletno mesto z vtičnikom. Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke, uporabijo piškotke, vdelajo dodatno sledenje tretji osebi in nadzirajo vašo interakcijo s to vdelano vsebino.

Piškotki tretjih strank

Piškotek tretjih strank je lahko nameščen na vaš računalnik s spletne strani, ki je različna od te, na kateri ste trenutno. Kot pri ostalih piškotkih se tudi ti piškotki lahko namestijo z namenom vaše identifikacije v bodoče. Tipično se s piškotki tretjih strank zbirajo podatki zgodovine vašega brskanja na spletu, personalizacijske preference ter informacije povezane s sledenjem. Najpogosteje so nastavljene s strani oglaševalskih omrežij, s pomočjo katerih lahko spletna stran dobiva obiskovalce.

Piškotki tretjih strank so pogosto blokirani s strani brskalnikov. Blokiranje piškotkov tretjih strank ne povzroča problemov pri logiranju na spletno stran (kar se lahko naredi, če onemogočite obvezne piškotke), boste pa lahko na ta način videli manj oglasov na internetu.

Za omejitev piškotkov tretjih strank obiščite spletni strani: http://www.youronlinechoices.com/sl/your-ad-choices
http://optout.aboutads.info/?c=2&lang=EN

Ostali načini pridobivanja podatkov

Datoteke
Če nalagate slike na spletno mesto, se morate izogibati nalaganju slik z vgrajenimi lokacijskimi podatki (EXIF, GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko prenesejo te datoteke na svoj računalnik in tako pridobijo vse podatke o lokaciji iz slik na spletni strani. Za morebitne kršitve oz. pridobitve podatkov tretjih oseb iz takšnega vira ne prevzemamo odgovornosti.

Kontaktni obrazec:
S pomočjo kontaktnega obrazca lahko zbiramo naslednje podatke: ime, telefonsko številko in e-poštni naslov. Navedene podatke bomo hranili le toliko časa, kot je potrebno za zagotovitev storitve (npr. izdelava ponudbe, odgovor na vprašanje, prijava na prejemanje novic, ipd).

Vaši podatki so zbrani zgolj in samo v elektronski obliki.

Katere piškotke uporabljamo na spletni strani

Naziv piškotkaVrsta piškotkaOpis piškotkaVeljavnost
WordPress_test_cookiePiškotek nujen za delovanje spletne strani.Ta piškotek nam omogoča, da preverimo, ali ima vaš brskalnik omogočene piškotke z namenom, da vam omogočimo najboljšo možno izkušnjo na naši spletni strani.Do konca seje uporabnika
moove_gdpr_popupPiškotek nujen za delovanje spletne strani.Piškotek se uporablja za shranjevanje vaših referenc glede shranjevanja piškotkov. V  kolikor zavrnete uporabo piškotkov, vas bo spletna stran vsakič znova prikazala sporočilo o uporabi piškotkov na naši strani.12 mesecev
Ucp_tabsPiškotek nujen za delovanje spletne strani.Omogoča pravilno delovanje spletne strani.12 mesecev
wp-settings-1Piškotek nujen za delovanje spletne strani.Piškotek prilagodi pogled strani.12 mesecev
wp-settings-time-1Piškotek nujen za delovanje spletne strani.Piškotek prilagodi pogled strani12 mesecev

Kakšne so vaše pravice

Če imate na tej spletni strani račun ali ste pustili komentarje, lahko zahtevate, da prejmete izvoženo datoteko osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, vključno s podatki, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse vaše osebne podatke. To ne vključuje podatkov, ki jih moramo hraniti v administrativne, računovodske, pravne ali varnostne namene. Za uporabnike, ki se prijavijo na naši spletni strani (če obstajajo), shranjujemo tudi osebne podatke, ki jih zagotavljajo v svojem uporabniškem profilu. Vsi uporabniki si lahko v tem primer kadarkoli ogledujejo, urejajo ali izbrišejo svoje osebne podatke s pomočjo uporabniških strani.

Vse nastavitve glede piškotkov lahko upravljate ob prvem obisku spletne strani. Z onemogočenjem zbiranja podatkov se vam avtomatsko izbrišejo zgolj piškotki, ki ste jih prejeli na tej spletni strani.

Katere piškotke prejemate na naši spletni strani si lahko ogledate na povezavi:
http://www.cookie-checker.com

Varstvo osebnih podatkov

Lastnik spletne strani se zavezuje da bo varoval osebne podatke uporabnikov. Vaših podatkov, ki nam jih boste posredovali s pomočjo registracije, spletne trgovine ali preko kontaktnega obrazca ne bomo hranili, posredovali drugim uporabnikom ali tretjim osebam. Podatki, ki nam jih posredujete nam bodo služili zgolj za posredovanje ponudb, ugodnosti ali za obveščanje o novicah povezanih s področjem, ki ga pokrivamo. Vaše podatke bomo hranili le toliko časa, kolikor časa jih bomo potrebovali za zagotavljanje storitve, zaradi katere so bili zbrani.

Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi katerega so bili posredovani. Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Kako onemogočiti piškotke

Večina spletnih brskalnikov je nastavljenih na način, da sprejemajo piškotke avtomatično. Prejemanje piškotkov lahko onemogočite v celoti ali pa delno z spreminjanjem nastavitev vašega brskalnika oz. z nastavitvijo določenih vtičnikov, ki so vam na voljo.

Piškotke v svojem brskalniku lahko izbrišete na sledečih povezavah:
• Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95582
• Firefox: http://support.mozilla.org/sl/kb/kako-zbrisati-piskote
• Safari: http://support.apple.com/kb/PH11913
• Opera: http://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/
• Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/sl-si/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-10

Za onemogočanje piškotkov na tej spletni strani uporabite nastavitev piškotkov ob prvi uporabi spletne strani. Nastavitve, ki jih boste izbrali se bodo shranile za nedoločen čas.

Za onemogočanje piškotkov Google Analytics sledite povezavi:
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Za onemogočanje piškotkov tretjih strank obiščite spletno stran: http://www.youronlinechoices.com/sl/your-ad-choices
http://optout.aboutads.info/?c=2&lang=EN

Z brskanjem po naših spletnih straneh se strinjate z našimi splošnimi pogoji in nam ob potrditvi dovoljujete, da uporabljamo piškotke in shranjujemo vaše podatke v skladu z navedenimi pogoji.

Pričnite tipkati za ogled izdelkov, ki jih iščete.
Košarica
Sign in

No account yet?

Create an Account

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve